Over mij

Leefstijlcoach in Amersfoort

Leefstijlcoach in Amersfoort Nancy de Vries portretfoto buiten
Over

Mijn verhaal

Na jarenlang te hebben gewerkt in het onderwijs, werd het tijd om mijn vleugels uit te slaan en nieuwe inspiratie op te doen. Eerst maakte ik een plan voor het verbeteren van mijn eigen leefstijl. Al snel wilde ik mijn kennis en ervaring delen met anderen. Ik ging opnieuw de schoolbanken in en haalde mijn diploma’s en licenties.

Inspiratie

Voor mij is het doormaken van een aantal belangrijke ‘life-events’ de aanleiding geweest om eens goed stil te staan bij mijn eigen leefstijl. Een van die gebeurtenissen was het overlijden van een naaste. Eerder had ik ervaren hoe het is om te functioneren onder hoge werkdruk. Zoals vaker voorkomt na zo’n bewustwordingsproces ging ik op zoek naar meer inspiratie en zingeving in mijn werkzaamheden en in mijn persoonlijke leven. Daarnaast verbeterde ik mijn voeding en beweging. Ook ging ik op zoek naar een betere balans tussen inspanning en ontspanning.

Leeftijd en gezondheid

Ik realiseerde me dat ik niet de enige vrouw van mijn leeftijd ben die geconfronteerd werd met een combinatie van gebeurtenissen en problemen waar een oplossing voor moest worden gevonden. Veel vrouwen in deze leeftijdsgroep (50 jaar en ouder) krijgen te maken met veranderingen in hun werksituatie en in hun persoonlijke leven, zoals het leveren van mantelzorg aan ouders of andere naasten. In deze leeftijdsfase krijgen de meeste vrouwen met nog iets anders te maken: onder invloed van hun veranderende hormoonhuishouding moeten vrouwen gemiddeld eerder dan mannen extra gaan letten op de gezondheid van hun gewicht, botstructuur, hart en vaten. Naarmate de leeftijd vordert neemt van nature het spierweefsel af en het vetweefsel neemt toe (bij zowel mannen als vrouwen). Mensen kunnen hier rekening mee houden door bewust te eten, te bewegen en te rusten. Op deze manier kan verergering van klachten worden voorkomen.

 

Mijn werk als leefstijlcoach

De veelgehoorde berustende uitspraken over kwaaltjes, afnemende energie en extra kilo’s: ‘Ach, het hoort er nu eenmaal bij’ stond me tegen. In eerste instantie heb ik gekeken naar de invloed die ik op mijn eigen gezondheid had, bijvoorbeeld door het volgen van een mindfulnesstraining. Ook realiseerde ik me dat ik door een drukke baan in het onderwijs weinig anders deed dan werken. Het maken van een bewuste keuze voor de eigen gezondheid is cruciaal om vooruitgang te kunnen boeken, heb ik ervaren.

Met mijn ervaring in het onderwijs en mijn gecertificeerde opleiding tot leefstijlcoach combineer ik een brede kennis en ervaring. Deze zet ik met veel plezier in bij de begeleiding van cliënten die hun eigen Waagstukken ondernemen.

Mijn missie

Leefstijl

Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mensen in het vergrijzende Nederland. Ik word blij als ik mannen en vrouwen kan laten inzien dat zij met hun leefstijl zelf invloed hebben op hun welzijn, veerkracht en gezondheid.

 

Gezondheid en (chronische) aandoeningen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verzamelt gegevens over onze gezondheid en ziekte. Op basis hiervan wordt een inschatting gemaakt van de aandoeningen waar we in de toekomst rekening mee moeten houden. De meest voorkomende aandoeningen in 2040 zijn artrose, nek- en rugklachten en diabetes (VZinfo.nl, 2022). Deze chronische aandoeningen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

 

Eigen regie

Doordat we gemiddeld steeds ouder worden, neemt het aantal mensen met chronische ziekten toe. Daarnaast is een ongezonde leefstijl een belangrijke oorzaak van chronische aandoeningen. Met de juiste kennis en vaardigheden kan iedereen zelf de regie nemen voor de eigen gezonde(re) leefstijl.

 

Mijn visie

Gezondheid en waagstukken

Waagstukken staat voor: het besluit om stappen voorwaarts te zetten in persoonlijke ontwikkeling en leefstijl. De kracht en inspiratie hiervoor ligt in elk mens besloten, onafhankelijk van achtergrond of leeftijd. Als BLCN Leefstijlcoach begeleid ik cliënten bij het ondernemen van hun eigen Waagstukken.

Nancy de Vries

Oprichter en eigenaar van Waagstukken® Leefstijlcoaching

KvK: 86 112 465

BTW ID: NL 004 193 302 B48

Bank: NL05 KNAB 0506 5973 50

BLCN: L1114

KABIZ: 1810 7002 784

AGB: 9011 36 06 (persoonlijk)

AGB: 9009 09 76 (bedrijf)

Gezonde gewoontes- ontspannen vakantie met de fiets. Foto van camperbusje met fietsen achterop

Waagstukken Leefstijlcoaching vind je hier