Van shampoo-sprookjes naar stralende werkelijkheid

Ken je die reclame van de shampoo die ervoor zorgt dat je in één keer weer midden in het leven staat? Dat lijkt heerlijk, maar je weet: sprookjes zijn meestal te mooi om waar te zijn. Die wijsheid heb je wel als je eenmaal de leeftijd van 50 jaar gepasseerd bent. Toch kun je ook […] Lees verder
29 september 2022

Ken je die reclame van de shampoo die ervoor zorgt dat je in één keer weer midden in het leven staat? Dat lijkt heerlijk, maar je weet: sprookjes zijn meestal te mooi om waar te zijn. Die wijsheid heb je wel als je eenmaal de leeftijd van 50 jaar gepasseerd bent. Toch kun je ook dan wel hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij je leefstijl. Ben je erachter gekomen dat je langzamerhand wat te veel gewicht hebt opgebouwd en dat je het de laatste jaren te druk had om goed voor jezelf te zorgen –  als je terugkijkt naar je eten, slapen, rust en/of bewegen?

Bewustwording

Het is niet te laat om het over een andere boeg te gooien, en dat is geen sprookje. Het is wel een kwestie van bewustwording en gewoon (opnieuw) beginnen. Die eerste stap kan voelen als een keerpunt en als een flink waagstuk. En dat is precies waarmee ik je kan ondersteunen. Ik vind het geweldig om te zien als mensen weer met plezier naar de toekomst kijken in plaats van met weemoed achterom.

Van shampoo-sprookjes naar stralende werkelijkheid

Waagstukken

Waagstukken staat voor: het besluit om stappen voorwaarts te zetten in persoonlijke ontwikkeling en leefstijl. In de levensfase die zo ongeveer begint na de vijftigste verjaardag, krijgen vrouwen vaak te maken met veranderingen op sociaal, maatschappelijk en persoonlijk vlak. Naast die veranderingen moet er misschien ruimte zijn voor rouw, bijvoorbeeld doordat die jeugd of die verloren baan niet meer terugkomt. Veel mensen krijgen te maken met mantelzorg, scheiding of ander verlies. Juist nu is aandacht voor je leefstijl en misschien een steuntje in de rug van groot belang.

Heft in eigen handen

Je wordt geconfronteerd met een lichaam en een geest die anders werken dan voorheen. Je hebt te maken met veranderingen in je leven waardoor je minder goed voor jezelf zorgt. Waag een stap vooruit. Neem het heft in eigen handen en leer gezonde gewoontes op het gebied van eten, slapen, ontspannen en bewegen. Wil je hierbij de ondersteuning van een gecertificeerde leefstijlcoach? Neem dan contact met mij op. Want, zoals je al lang weet: schoonheid komt niet uit een flesje, maar zit van binnen!

Reacties

0 reacties

Andere interessante artikelen

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Social Media